Energetische Behandeling

byFERM - Energetische Behandelingen

Een energetische behandeling is een mooi cadeau dat je jezelf mag gunnen. Volledig afgestemd op jou. 

byFERM behandelt met; Reiki, reflexzone-therapie, chakra healing, diverse massage vormen zoals cupping, guasha. Daarnaast technieken van ontspanning. 

Kom en beleef het zelf! 

De aarde en alles wat er op leeft heeft energie in zich. Zowel aardse energie als kosmische energie. Deze energieën worden ook wel trillingen of frequenties genoemd. “Ki”, “Chi” of levensenergie. Kenmerk van energetisch behandelen is de holistische benadering, die verder kijkt dan alleen fysieke klachten. Het helende zit dan in het herstellen van de balans tussen lichaam, geest en ziel. Daarbij wordt het zelfhelend vermogen dat ieder in zich heeft aangesproken.

Door tijdens de behandeling via handoplegging energie weer in beweging te brengen, negatieve energie weg te laten stromen of blokkades op te heffen gaat alles weer stromen. Je gaat als het ware mee liften op de energie. Dat mag je ook mee resoneren, mee trillen, mee bewegen noemen.

“Je hebt hoofdpijn en legt je hand op je hoofd, je hebt wat veel gegeten en legt je handen op je buik, je hebt het koud en wrijft met je handen…. Is dit herkenbaar? Handen werken helend.”

Tijdens Reiki geef ik energie door via mijn handen aan jou, door handoplegging. Daardoor kan de universele levensenergie weer vrijer gaan stromen. De ene keer gaat dit verrassend snel, de andere keer zet het een gestaag proces van groei in gang. Het brengt je steeds dichter bij jezelf en je natuurlijke, krachtige staat van zijn. Reiki stimuleert je zelf helend vermogen en doet altijd wat op dat moment nodig is. Op de dagen na de behandeling kan het zijn dat oude klachten en kwalen weer even de kop op steken en verergeren. Dat is geen enkele reden om je ongerust te maken, het betekent dat het lichaam bezig is afvalstoffen af te voeren. Hoeveel of wat je voelt is voor iedereen verschillend. Het hoeft trouwens niet altijd een lichamelijke gewaarwording te zijn. Het kan ook zijn, dat je vanuit een groter perspectief duidelijker ziet of voelt welke stappen je gaat zetten in je leven.

Je mag me vertellen wat je klachten zijn maar dat hoeft niet, het gaat naar die plek waar jij het nodig hebt. Als je je openstelt zullen kwalen en pijnen verminderen of zelfs verdwijnen, je komt terug in balans.

De behandeling is ook prettig als je geen klachten ervaart, mentale ondersteuning zoekt of een totale ontspanning wilt ervaren. Doordat ik intuïtief behandel zal je een diepe ontspanning ervaren.

Chakra’s hebben een grote invloed op het psychisch en lichamelijk evenwicht. Vaak wordt de energie van bepaalde chakra’s onderdrukt of geblokkeerd, waardoor je uit je evenwicht kunt raken. Wanneer de chakra’s goed functioneren, zorgen ze ervoor dat je energiek en evenwichtig kunt leven. Als er in een van de chakra’s een blokkade zit, kan dit zich uiten door fysieke of psychische klachten.

Chakra’s nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Alle chakra’s spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Ideaal zou zijn als alle chakra’s open zouden zijn en even actief. Helaas is dit meestal niet zo. Chakra’s kunnen zich sluiten waardoor blokkades in de energie ontstaan.

Het woord chakra betekent wiel in het Sanskriet. Elke chakra bestaat uit twee delen. Aan de voorkant van het lichaam draait ‘een wiel’ en aan de achterkant draait zijn tegenhanger. Samen vormen zij één chakra. Het is belangrijk dat de voor- en achterkant van een chakra met elkaar in balans zijn, op die manier voorzien zij het lichaam het beste van energie. De voorkant staat voor de ‘gevoelskant’, de chakra’s aan de achterkant van het lichaam vertegenwoordigen de ‘wilskant’. De stuitchakra en de kruinchakra (de bovenste en onderste chakra in het lichaam) zijn de energiecentra waarvan het brede gedeelte van de trechter naar beneden (aarde) of boven (universum) wijst. Alle andere chakra’s bevinden zich dwars op het lichaam.

We onderscheiden zeven hoofd chakra’s die elk hun eigen kleur dragen.

Van beneden naar boven:

  • Wortelchakra (stuit)
  • Buikchakra
  • Zonnevlechtchakra
  • Hartchakra
  • Keelchakra
  • Voorhoofdschakra (derde oog)
  • Kruinchakra

Doordat je meer in contact gaat komen met de processen die zich in jou afspelen, ontstaat er steeds meer bewustwording. Bepaalde belemmerende patronen kun je doorbreken. Dit kan weer leiden tot nieuwe inzichten en/of andere gedragspatronen en leefstijl. Een energetische behandeling kan soms volwaardig zijn. Echter is het ook mogelijk om dit met coaching te combineren, door de combinatie krijg je meer inzicht in wat er speelt voor jou en wat je eraan kunt doen. Wanneer je in een coach-traject bent bij byFERM kan deze behandeling ook een onderdeel zijn.

De handoplegging bij een behandeling gaat door de kleren heen. Een behandeling vindt liggend plaats. Mocht dit om de een of andere reden niet mogelijk zijn kunnen we de behandeling ook zittend uitvoeren.

Makkelijke kleding dragen is een advies. We bekijken op dat moment wat en of je iets uittrekt, waar jij je prettig bij voelt.

Plan een afspraak

kies behandeling*
kies behandelaar*
selecteer datum & tijd*
Naam*
e-mailadres*
Telefoon*
Opmerkingen
Totaal: €